Budbringerne

Toms 10. bud: Du skal trives på arbeidsplassen så får du godt humør. Det er vårløsning på Toms og fremtiden ser lys ut!
 • Se Sesong 1 - Episode 1
 • Budbringerne
  20:19

  Episode 1

  12 mars 2009

  Premiere. Vi møter den fødte lederen og gründeren Tom Andresen i Tom transport og budservice AS, som gladelig forteller hvordan eventyret i Groruddalen startet. Med én bil, kreativitet og innsatsvilje har Tom bygd opp sitt transport- og budbilfirma og kan feire 20 år med suksess. Vi blir dessuten kjent med karaokekongen Claes og det elleville budet Trond som ikke klarer å holde meningene sine for seg selv. Og Trond har meninger om det meste.

 • Episode 2

  19 mars 2009

  På kontoret har Tony på kjørekontoret bursdag og det må behørig feires. Med rullekake og marsipankake fra Rema 1000 blir det høy stemning på kontoret. For sjefen Tom har hele livet bestått av fotball og jobb og han bruker mye av det store firmaoverskuddet til å sponse alle nivåer av idrett i nærmiljøet. Ikke bare er det en ypperlig måte å markedsføre seg på, kanskje klarer Tom å verve fremtidig sjåfører og kunder også.

 • Episode 3

  26 mars 2009

  Det nærmer seg jul hos Tom & co. og finanskrisen gjør at det er færre oppdrag og mindre å gjøre. Det stopper imidlertid ikke Grorudals-patriot og sjef Tom fra å øse noen millioner inn i kriseklubben Furuset Hockey. Heller ikke familien skal det spares på når de drar sammen til Triaden senter for juleshopping. Målet er flest mulig pakker. En åpenhjertig Trond forteller om sin brokete fortid før lille Robin Christiano kom til verden og han måtte ta ansvar og flytte fra byens publiv til Jessheim. Budbilsjåfør Claes derimot drømmer bare om syden, damer og rusbrus.

 • Episode 4

  2 apr. 2009

  Det er siste dag før jul og Toms budbilfirma skal slå fjorårets julerekord i antall leverte pakker. Samtidig spanderer Tom julelunsj på kontoret, men den er det ikke lett å nyte når en rekord skal slås. Claes drømmer som vanlig om varmere strøk og Trond bjeller julen inn med lystige kundemøter i sin blinkende nisselue. Etter å ha reddet Furuset har Toms giverglede gitt mersmak og han drar ut på en generøs nisserunde der det drypper julegleder både på de ansatte og hans ringforlovede Sunni. Hun har ønsket seg en massasjestav til jul, men Tom er skeptisk.

 • Episode 5

  16 apr. 2009

  Toms femte bud: Du skal ikke la din kropp forfalle. Det er tid for nyttårsforsetter og et sunnere liv hos Toms. Sjefen Tom har utlovd en premie på 500 kr til alle ansatte som slutter å røyke og han funderer på å kutte røyken selv. I tillegg får han seg personlig trener som skal hjelpe ham med å endre kostholdet og bli kvitt pondusen. Colaen blir byttet ut med Solo; den er jo er full av c-vitaminer. Tom får imidlertid en sjokkartet kroppslig opplevelse i sin første kickboksingtime. Claes bryr seg ikke så mye om trening, men er fornøyd med null hull etter heftig daglig Battery-drikking. Trond gjør en overraskende innsats som fotballdommer.

 • Episode 6

  23 apr. 2009

  Toms 6. bud: vi skal levere like presist i både gode og dårlige tider. Det er finanskrise og dårlige tider, ikke bare for Toms, men også for alle andre. Selv kjendistreneren Tom Nordlie kommer med lua i hånda og ber om sponspenger. Budbilsjåfør Trond sliter også fordi munnrappheten hans fører til at han mister de få turene han har. Claes tjener noen ekstra slanter på sin elleville karaokevertjobb og erfarer at det er en fordel å være singel i yrket. Hans etterlengtede sykemelding blir effektivt stoppet av Tom, som krever at Claes stiller til telefonvakt på kontoret. På kontoret må Silje gå på grunn av de tøffe tidene. Ikke nok med det, robotstøvsugeren James svikter og blir borte!

 • Episode 7

  30 apr. 2009

  Toms 7. bud: Vi skal alltid gå likt kledd. Fasaden er viktig i budbilbransjen, logoen skal komme tydelig frem og uniformen skal være ren og pen. Tom er modell, snurrer rundt og viser alle uniformene opp igjennom tidene. Den første ble designet av samboeren Sunni. Trond har overraskende nok alt på stell. I dag lar han lokkene falle hos frisøren og blir noe utålmodig når stripene skal sitte lenge i. Også Thomas på callsenteret blir blond, mens budbilsjåfør Claes fortsetter jakten på sydenklærne. Tom syns det er viktig å premiere de ansattes bestrebelser, og nå skal både månedens bud og årets ansatt kåres.

 • Episode 8

  7 mai 2009

  Toms 8. bud: Du skal ta vare på din familie, kunder og de som er rundt deg. Det står alltid en sterk kvinne bak en suksessfull mann og Tom er intet unntak. Mens sjefen jobber tar samboeren Sunni seg av hus, tre døtre og minst en varmrett til kontoret i uken. I dag er det pølsegryte som står på menyen og den er så god at noen forsyner seg flere ganger og dermed er det andre som ikke får. Tom er også en omsorgsfull mann, han er enebarn og drar for å måke snø hos sin mor som viser frem kjære minner fra da Tom var liten. Det er imidlertid ikke bare Sunni og Tom som står for kjærligheten på kontoret, callsenteret rommer også et kjærestepar – Silje og Thomas. Nå må de sitte atskilt fordi de flørtet og klådde for mye på hverandre. Claes lengter etter en kjæreste og Trond forteller om det dramatiske øyeblikket da sønnen Robin Christiano ble født.

 • Episode 9

  14 mai 2009

  Toms 9. bud: Du skal ikke la deg stresse, selv i pressede situasjoner. Det er ikke alle ting i livet som går den veien vi vil, og alle de ansatte hos Toms blir i dag berørt av dette faktum. Trond har en vilter dag og roper ut frekkheter til tilfeldige forbipasserende, og lar bajasen i seg slippe til mer enn vanlig. Det får selvfølgelig konsekvenser. Tom må bytte ut Miamis hvite strender med den iskalde Oslovinteren, men som en liten trøst får han en gratis lunsj med førsteklasses utsikt til sitt imperium. Drømmen er at imperiet snart skal strekke seg til andre store norske byer. Thomas drømmer også, han vil gjerne være med på Robinsonekspedisjonen, mens Claes sin store drøm om å bli berømt får ben å gå på når han får en statistrolle i Hotel Cæcar.

 • Episode 10

  21 mai 2009

  Toms 10. bud: Du skal trives på arbeidsplassen så får du godt humør. Det er vårløsning på Toms og fremtiden ser lys ut! Trond er allerede få dager etter den triste eksiten fra Toms ute i ny jobb. Tom på sin side følger opp HMS-kurset etter beste evne, ordner røykerom og bestiller fruktkurv til kontoret, det er viktig å ta vare på sine ansatte. Trivselen er det for øvrig ikke noe å si på i denne glade gjengen, og nå skal de endelig ut og prøve gocart-aktiviteten som festkomiteen har slitt med å planlegge hele vinteren. Det blir noen opphetede runder på banen, og grandios pokalutdeling på Big Horn. Etterpå bærer det rett til Claes sitt karaokested, Trompeten, hvor tembuilding-kvelden toppes med fellessang av Toms-låta.