Episode 1
1 des. 2021
Hver uke besøker noen av verdens største kulinariske legender MasterChef-kjøkkenet for å inspirere denne sesongens amatørkokker.
Hver uke besøker noen av verdens største kulinariske legender MasterChef-kjøkkenet for å inspirere denne sesongens amatørkokker.
Den legendariske Michelin-kokken Curtis Stone slutter seg til MasterChef-kjøkkenet for aller første gang, mens auditionene fortsetter.
Det er den siste auditionsrunden med bare fem hvite forklær igjen. Paula Dean er denne ukens gjestedommer sammen med Gordon Ramsay, Joe Bastianich og Aaron Sanchez.
Den legendariske Michelin-kokken Morimoto setter høye krav mens han demonstrerer hvordan man fileterer en breiflabb. Kokkene må deretter imponere dommerne, med sin egen versjon av retten.
En av verdens mest innflytelsesrike konditorer Sherry Yard besøker MasterChef-kjøkkenet. Med eliminering på spill setter denne dessertutfordringen søkelyset på kokkenes bakeferdigheter for første gang.
Det er tid for den første mysterieboks-utfordringen. Den legendariske kokken de skal imponere har tre Michelin-stjerner og har laget mat for tre amerikanske presidenter - Michael Mina.
Den berømte italienske kokken Nancy Silverton utfordrer kokkene med en fersk pastautfordring.
De 10 beste kokkene får en ny mysterieboks-utfordring, med Michelin-kokken Jonathan Waxman som gjestedommer.
Den banebrytende kongen av food truck-revolusjonen, Roy Choi, gir kokkene i oppgave å lage gatemat som er en Michelin-restaurant verdig.
Gordon Ramsay utfordrer kokkene til å skape en rett inspirert av sin egen personlige legende.
Denne ukens legendariske gjest er Amerikas eneste kvinnelige kokk med tre Michelin-stjerner - Dominique Crenn.
Japansk mat er på menyen denne uken, med legenden Niki Nakayama - innehaver av to Michelin-stjerner. Hun utfordrer kokkene til å gjenskape ikke bare én, men tre Kaiseki-retter.